woensdag 12 december 2012

Nationaal Innovatieaandeel: deel mee in het succes van de Open Design Aanpak

 

Als dit bericht geen beeld bevat klik dan hier om het bericht te openen via de browser.

 

Nationaal Innovatieaandeel: deel mee in het succes van de Open Design Aanpak
Om mee te kunnen delen in het succes van de Open Design Aanpak is het sinds kort mogelijk om certificaten van de BV te kopen: het Nationaal Innovatieaandeel. Hiermee kan meegedacht worden over de ca. 20 producten die inmiddels in ontwikkeling zijn en meegedeeld worden in de financiële resultaten van de partnerships van de Open Design Aanpak BV: Krullaards Perfect Reset, Magic Flower Bulbs, I-Sail en Move Dry. Het ligt in de bedoeling om jaarlijks 5 nieuwe participaties te nemen. Mail naar hans@opendesignaanpak.nl, voor een vrijblijvende presentatie.

Krullaards Perfect Reset van start
Met de toetreding van een investeerder is in november jl. Krullaards Perfect Reset BV opgericht. Het bedrijf brengt wereldwijd en exclusief een apparaat op de markt dat rugklachten wegneemt. Hiertoe worden in Nederland speciale klinieken geopend en wordt bij een selectief aantal fysiotherapeuten het apparaat geplaatst. De eerste kliniek is inmiddels in Zoetermeer actief en in januari a.s. wordt in Wassenaar een tweede kliniek geopend. Het is de bedoeling dat einde 2013 een groot aantal klinieken in Nederland operationeel is. De Open Design Aanpak BV heeft een belang van 10% in het nieuwe bedrijf.

Ontwerp een display voor het Food Valley Koekje
In samenwerking met Regionaal Centrum Technologie de Vallei organiseert Open Design Aanpak een wedstrijd voor ontwerpers en ontwerpstudenten, woonachtig in Gelderland, om voor het Food Valley Koekje een innovatieve display te ontwerpen. De display wordt toegepast als verpakking van het koekje en als display dat aan een koffieautomaat bevestigd kan worden. Deelnamevoorwaarden kunnen bij hans@opendesignaanpak.nl worden aangevraagd.

Magic Flower Bulbs van start
Vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben met de Open Design Aanpak BV het bedrijf Magic Flower Bulbs opgericht. Het bedrijf gaat bloembollen in etageteelt in cadeauverpakking op de markt brengen. Begin januari a.s. wordt de eerste serie in een landelijke supermarkt aangeboden. De Open Design Aanpak BV heeft een belang van 20% in het nieuwe bedrijf.

Samenwerking met I-Sail
I-Sail brengt een software applicatie op de markt die zeilers in staat stelt om de wind exact in kaart te brengen en daardoor navigatiebeslissingen beter te kunnen nemen. De software is afgelopen zomer succesvol gebruikt door de Nederlandse zeilploeg tijdens de Olympische Spelen in Londen. Momenteel wordt de software verder ontwikkeld en worden voor diverse internationale zeilwedstrijden partners gezocht. De Open Design Aanpak BV heeft een aandeel van 5% in I-Sail.

Greenovations: Aan de slag met Biomaterialen
Op 12 maart a.s. organiseert Open Design Aanpak in samenwerking met Syntens en Panteia een bijeenkomst om vraag en aanbod van kennis en producten op het gebied van Biomaterialen bij elkaar te brengen. De bijeenkomst vindt plaats in Materia te Amsterdam. Het volledige programma is op te vragen bij: hans@opendesignaanpak.nl.

Klik hier om geen berichten meer te ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten